Dag full med vuxenpoäng
Kategori: Allmänt
Vi trodde att man vid vinprovning spotta ut vinet men ack så fel vi hade!
Dagen började på Coombe farm där vi fick prova hela sju olika viner. Allt från bubbligt vin, till vitt vin, till rosé och rött vin. Ovanför ser ni fem av dom sju vinerna vi fick prova på. Vi tyckte bäst om det bubbliga vita vinet 2011 Nellie Melba Blanc de blancs och det stilla vita vinet 2012 Coombe Farm Pinot Gris. Vi fick även lära oss att alla udda år är dåliga druvår då det har varit allt från bränder till översvämningar nere i Yarra Valley, så om ni vill ha en fin årgång välj jämt och helst en från 2012!Efter osten bar det av till nästa vinprovning!
Här på Medhurst fick vi smaka 8 olika viner. Fyra röda, tre vita varav ett dessert vin och en rosé. Vi fick en liten favorit här som hette 2013 Medhurst Sauvignon. Vi tyckte även om dessert vinet men det va väldigt sött.
Vi fick prova ett rött vin på bara bär som hette Whatever. Inte så gott. Men ball flaska!Nästa stopp va ännu en vinprovning innan lunchen. Den vingården hette Rochford. Här fick vi prova ytterligare fyra viner. Dock va ingen av dom så goda så vi la namnen på minnet!Till lunch åt Sara kycklingbröst med potatismos och jag åt en vegetarisk pasta med tomat och lök. Super gott! Även till detta fick vi såklart ett glas vin!
Sen bar det av till champangeprovning! Chandon tillhör Moët så lyxigt va det. Här provade vi 5 champagne och 5 viner. Vi smakade vår första champange på rött vin. Båda höll på att kräkas! Nog det äckligaste vi någonsin druckit. Rekommenderas inte! Förutom det hittade vi mycket gott här. Det godaste bubblet vi smakade va 2009 Chandone Vintage Yarra Valley Cuvée. Vi hittade även det godaste vita vinet. Nämligen 2009 Domaine Chandone Sauvignon Blanc, ett lätt vitt vin med smak av tropiska frukter.
Det här va vårt sista vinstopp och sammanlagt har vi smakat närmare 30 olika sorters viner. Stilla som bubblande. Vi har då kommit fram till att vi gillar Pinot Noir mer än Chardonne. Men dagen var inte slut för att vinet va det utan nu bar det av till ett öl och cider bryggeri.
Här fick vi smaka två olika cider och två öl. Det speciella med det hela va att allt bryggdes på plats och utan tillsatser. De två cider va en äpple och en päron och vi måste säga att vår hederliga rekorderlig slog dom med hästlängder.
Dom två olika ölsorterna vi fick smaka. White Ale va inget att rekommendera men Dark Ale va lite spännande då den hade en liten toffe eftersmak! Fortfarande hade vi ett stopp kvar, kanske det godaste på hela turen. Nämligen en choklateria.
Även här gjorde dom chokladen på plats! Eftersom jag och Sara inte kunde shoppa loss på vinflaskor shoppade vi loss här. Jag köpte två olika chokladtéer en chai/choklad och en choklad/jordgubb
Efter en lång dag med massa vin och gott va det meningen att vi skulle komma hem och äta nudlar, men det kände både jag och Sara va lite för tråkigt. Så vi körde vår egna variation av Espressohouse cream cheese bagel.
Nu ligger vi i sängen och väntar in morgondagen då vi ska iväg på ännu mer äventyr!
Over and out